Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@01:14:34 GMT

ترکيه چگونه کاهش ارزش لير را به فرصت تبديل کرد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۶۱۲۴

ترکيه چگونه کاهش ارزش لير را به فرصت تبديل کرد

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - نشريه آلماني هندلزبلات در گزارشي که روز دوشنبه منتشر کرد وضعيت اقتصادي ترکيه را بهتر از آن چيزي دانست که در رسانه هاي غربي منعکس مي شود و نوشت: ترکيه با کاهش ارزش ليرش مقابل دلار اقدام به بالا بردن صادرات و در نتيجه سود بيشتر از اقدام عليه خود کرد.

به گزارش ايرنا از اين نشريه، همان طور که «رجب طيب اردوغان» رئيس جمهوري ترکيه گفته است، گزارش هايي که در رسانه هاي غربي از وضعيت اقتصادي ترکيه منتشر مي شود، مغاير با واقعيت موجود در اين کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به تازگي نشريه «فايننشال تايمز» طي گزارشي مدعي شد سقوط ارزش پول ملي ترکيه حاکي از وخيم تر شدن وضعيت اقتصاد اين کشور است.
با اين حال نشريه آلماني هندلزبلات با اشاره به حقايق موجود تاکيد مي کند که اقتصاد ترکيه از آنچه که در اين گونه رسانه ها منعکس مي شود، بهتر است.
بر اين اساس رسانه هاي خارجي اطلاعات کمي در مورد کنسرسيوم هاي دارند که برخي از آنها نقش مهمي در اقتصاد ترکيه ايفا کرده و وزنه مهمي نيز در اقتصاد جهان به شمار مي روند.
ترکيه همچنين بخش اعظم برخي محصولات خوراکي جهان را تامين مي کند و در توليد برخي محصولات از جمله فندق جزو برترين هاست.
در عين حال اين کشور توليد کننده 10 درصد نودل و ماکاروني مصرفي جهان است و در زمينه صنعت پوشاک و زيور آلات نيز جزو 10 کشور نخست است.
اين در حالي است که برندهايي مانند آرچليک (توليد کننده لوازم خانگي و آشپزخانه) در 32 کشور و ال سي وايکيکي (برند معروف پوشاک) در 36 کشور نمايندگي دارند.
به نوشته هندلزبلات، شرکت هاي ترکيه اي همچنين بخش اعظم بازار داخلي را در اختيار دارند و در اکثر اماکن عمومي و خانه ها به جاي استفاده از محصولات صوتي و تصويري مانند ال جي، پاناسونيک و يا سوني از مارک هاي داخلي مانند «وستل» استفاده مي شود.
به اين ترتيب شرکت ها و صاحبان صنايع ترکيه اي در صورتي که اقتصاد کشورشان تضعيف شود، نگراني ندارند.
حتي در چنين شرايطي حتي شرکت هايي مانند «هواپيمايي ترکيه»، هولدينگ «گروه کوچ» و شماري از بانک هاي ترکيه اي از رکورد شکني در سودآوري خبر مي دهند.
در حال حاضر دهها هزار شرکت خارجي در داخل ترکيه سرمايه گذاري کرده اند و فعاليت آنها در صورت هر گونه تغيير اقتصادي، از سوي دولت اين کشور تضمين شده است.
طبق اين گزارش تنها در سه ماهه نخست سال 2019 وزارت صنايع ترکيه موفق به جذب بيش از 100 ميليون دلار سرمايه شده است.
هر چند نوسان قيمت لير در ماه هاي اخير برخي صنايع و مردم ترکيه را نگران کرد اما اين اتفاق نتايج مثبتي براي صادرات محصولات ترکيه اي داشته است.
بر اين اساس به خاطر کاهش ارزش لير در مقابل دلار، قيمت محصولات شرکت هاي ترکيه اي در خارج از اين کشور ارزانتر شد و اين مسئله ميزان فروش خارجي شرکت ها را افزايش داد.
در اين وضعيت، بسياري از شرکت هاي ترکيه اي از فرصت استفاده کرده و به صادرات بيشتر محصولات خود روي آوردند.
بنا بر گزارش شبکه تي. آر. تي ترکيه عملکرد موفقيت آميز اين کشور در زمينه تجارت خارجي در سال 2018، از نظر ارقام صادرات ماهانه به يک سطح تاريخي دست يافت و آمار و ارقام اعلامي نشان مي دهد که اين روند رو به رشد ادامه دارد.
همچنين در ماه نوامبر اين سال، صادرات ترکيه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل با 9.5 درصد افزايش به 15.5 ميليارد دلار رسيد و بدين ترتيب در دوره 12 ماهه اخير، صادرات با 7.8 درصد افزايش بالغ بر 168.1 ميليارد دلار شد.
اروپام**6143**1144
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان